Banner image for news section

Welcome to our news section

“Ik draag Gosselin hoog in het vaandel”

Mathias Coeck werkte als magazijnier bij een firma voor bouwmaterialen wanneer Marc Eennaes, Director Logistics, Warehousing & Terminal, hem vroeg of hij geen nieuwe uitdaging wil. Vanaf dan ging het snel en Mathias klom in 5,5 jaar op van interim-medewerker tot supervisor. Een traject waarvoor hij heel dankbaar is.

“Mijn ouders en zus werken allemaal als kinesist. Ook ik heb mijn bachelorsdiploma kinesitherapie behaald, maar wilde toch een andere weg inslaan. Hoewel ik nog 2 jaar moest studeren voor mijn master, wilde ik meteen gaan werken. Zo kwam ik terecht bij een firma voor bouwmaterialen: hier leerde ik met een vorklift rijden. Het was een fysiek zware job.”

Gosselin-minded

Mathias begint als medewerker op de Stuff & Strip afdeling en als vorklift chauffeur in het militaire magazijn. Na zes maanden krijgt hij een vast contract aangeboden. Wanneer zijn baas en de toenmalige hoofdmagazijnier stopt, grijpt Mathias zijn kans. “Ik ben heel gepassioneerd en draag Gosselin hoog in het vaandel. Toen ze mij vroegen of ik hoofdmagazijnier wou worden, wist ik dat ik nog tekortschoot op sommige vlakken, maar ik heb snel geschakeld en veel opleidingen gevolgd.”

Na een proefperiode van zes maanden, krijgt Mathias de job. “Als hoofdmagazijnier heb ik een heel divers takenpakket en kan ik vaak mijn eigen dagen inplannen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik alle taken van mijn job graag doe.” Mathias superviseert het werk in de magazijnen en zorgt dat er overal voldoende mensen staan afhankelijk van wat er moet gebeuren. “De magazijnen zitten goed vol; ik moet vaak oplossingsgericht denken en puzzelen om toch plaats te maken. Als er eens iets niet lukt, frustreert dat enorm omdat je de efficiëntie die je wil nastreven niet kan aanhouden. Maar het management weet dat we ons best doen.”

Mathias Coeck testimonial
Begeleid door HR

“HR heeft mij enorm geholpen in dit traject. Vanaf het begin mocht ik zoveel opleidingen volgen als ik maar wilde. Die kansen krijgt iedereen. Zelfs jongens die nog met interim contracten werken, krijgen al extra training. Er wordt veel geïnvesteerd in de werknemers en ook de begeleiding is top. Alle evaluatiegesprekken gaan altijd in twee richtingen. Je mag je ambities, maar zeker ook je frustraties uiten.” Mathias hoopt dat hij zijn job nog lang mag uitoefenen, maar kijkt tegelijkertijd ook naar de toekomst. “Gosselin blijft groeien en ikzelf droom altijd van meer. Dit is hopelijk niet de laatste stop”, sluit Mathias al lachend af.

Wij werven aan

Ben je geïnteresseerd in een job bij Gosselin Group? Neem zeker een kijkje naar onze vacatures!
Onze vacatures
ABOUT GOSSELIN: 

Founded in 1930, Gosselin currently employs more than 800 people who generate total sales of over 300 million Euros. Gosselin’s headquarters is located on the Albert Canal in Deurne where the container terminal connects the Port of Antwerp Bruges and the Port of Rotterdam with the European hinterland. With 56 offices in 34 countries, the company has strong representation in Europe, Eastern Europe, Russia, the Caucasus, Central Asia and China. The Gosselin Group consists of two divisions: Gosselin Moving and Gosselin Logistics.  

Gosselin Moving handles international moves for multinationals, expats, diplomats, military personnel and private individuals.  

Gosselin Logistics provides logistics services to businesses, with activities ranging from forwarding, warehouse storage and container processing to industrial logistics projects for heavy machinery and entire factories.  
 

Fiets leaseplan

Met de fiets naar het werk

Op vrijdag 2 juni werd iedereen die met de fiets naar het werk kwam getrakteerd op een gezond ontbijt. Maar ook niet-fietsers die de nieuwste elektrische fietsen eens wilden uittesten op een afgesloten parcours schreven zich in. Samen met B2Bike, partner van het fietsleaseplan, tracht Gosselin de collega’s te overtuigen om af en toe eens naar het werk te trappen.
Joint-venture Transmoove

Gosselin gaat een joint venture aan met het toonaangevende bedrijf voor kantoorverhuizingen, Transmoove, in Vilvoorde, België.

Gosselin verwerft de twee magazijnen in Vilvoorde nabij Brussel, evenals 50% van de aandelen van de exploitatiebedrijven Transmoove en NNOF van de huidige aandeelhouder Vebego. De resterende 50% van de aandelen van de exploitatiebedrijven wordt overgenomen door het huidige managementteam onder leiding van Christophe Pierre.
Joint-venture Transmoove

Gosselin enters into joint-venture with leading office-moving company Transmoove in Vilvoorde, Belgium

Gosselin acquires the two warehouses in Vilvoorde near Brussels as well as 50% of the shares of operating companies Transmoove and NNOF from the current shareholder Vebego. The remaining 50% of the shares of the operating companies are acquired by the current management team under the lead of Christophe Pierre.