Banner image for news section

Welcome to our news section

Auto ingeruild voor elektrische fiets

Yana ging in mei 2021 aan de slag bij Gosselin en had al particulier een elektrische fiets aangekocht. Toch stapte ze meteen in het bike leaseplan zodra ze in aanmerking kwam. De fiets is haar belangrijkste vervoermiddel waarmee ze niet enkel van Zandhoven naar Deurne fietst, maar ook privé al haar verplaatsingen doet.

“Ik besefte dat ik eigenlijk geen auto nodig heb en heb deze dan ook verkocht”, begint Yana haar verhaal. “Dat vroeg wel een aanpassing in het begin, maar nu is het zo’n gewoonte om alles met de fiets te doen. Daarom is het geen overbodige luxe om er twee te hebben. Zo staat er altijd eentje reserve als de andere stuk gaat of op onderhoud moet. In totaal hebben ze al een kleine twintigduizend kilometer op de teller.”

Yana woont in Zandhoven en fietst een stevige achttien kilometer enkel naar het werk. “Gelukkig fiets ik het grootste deel van mijn route langs het kanaal. Dat is veilig en meteen enorm rustgevend. Zo combineer ik pendelen met sport en een beetje mindfulness”, lacht Yana. “Ik ben ooit weleens met de auto gekomen omdat het hevig stormde, maar was bijna even lang onderweg en helemaal gefrustreerd door het drukke verkeer.”

Bike testimonial Yana
Fiets faciliteiten

Sinds de start van het fietsplan is Gosselin druk aan het investeren in betere faciliteiten. Zo zijn er afgesloten fietsenstallingen op verschillende locaties, is er de mogelijkheid om de fiets ter plaatse op te laden, zijn er lockers om je materiaal in op te bergen en douches om het sportzweet van je af te wassen. “Gedurende de twee jaar dat ik nu bij Gosselin werk, merk ik inderdaad enorme vooruitgang voor de fietsende collega’s. De fietsen staan veilig en je hoeft de batterij niet naar je kantoor te zeulen om ze op te laden. Ik ben fan!”

Voorwaarden

Bij Gosselin moet je minstens zes maanden aan de slag zijn vooraleer je in aanmerking komt voor het leaseplan en moet je 20% van je woon-werkverkeer met de aangekochte fiets afleggen. Het dragen van een helm en fluovestje is verplicht en je krijgt er ook een onderhoudsbudget en verzekering bovenop.

About Gosselin Group 

Gosselin was founded in 1930 and employs 975 co-workers that generate more than 450 million euro in turnover. The headquarters of Gosselin are located at the Albert Canal in Antwerp, Belgium, and its inland terminal connects the port of Antwerp-Bruges with the European hinterland. The company has a strong presence in Europe, Russia, the Caucasus and Central Asia. The Gosselin Group consists of two divisions: Gosselin Moving and Gosselin Logistics.  

Gosselin Moving offers international moves for multinationals, expats, diplomats, military personnel and private persons.  

Gosselin Logistics provides logistics services to businesses: transport solutions, customs formalities, warehousing and terminal operations, and industrial projects for heavy machinery and exceptional transport.

EU-Georgia Business Forum

EU-Georgia Business Forum 2023

With the support of the European Investment Bank (EIB) and the European Union, the European Business Association (EBA), in partnership with ProCredit Bank Georgia, organised the “EU-Georgia Business Forum 2023” at Pullman Tbilisi Axis Towers. The forum brought together leaders from different fields of activity in a single space in order to meet and establish business relations, discuss current challenges and summarise all the achievements in the business sector. Regional Manager, John Braeckeveldt, represented Gosselin.
More warehouse rooftops fitted with solar panels

Another roof equipped with solar panels

The project to add 3056 solar panels to the roof of The Crown warehouse in Deurne is completed. All the panels have been installed and connected. This investment is one of the many "quick wins" that Gosselin is implementing in terms of sustainability.
Notabrownbox

Gosselin Introduces the World's Most Eco-Friendly Moving Box: Notabrownbox

International moving company Gosselin is unveiling a new universal moving box today at the IAM (International Association of Movers) exhibition in Toronto, Canada. Notabrownbox is a moving box made from recycled cardboard that can be reused up to 4 times.