Banner image for news section

Welcome to our news section

Fietsen naar het werk geeft zowel energie als ontspanning

Elena begon in augustus 2022 als receptioniste bij Gosselin en kwam dagelijks van Schilde met de elektrische fiets van haar mama naar het werk. Zodra ze in aanmerking kwam voor het bike leaseplan, twijfelde ze geen seconde en kocht ze via Gosselin een eigen fiets aan van het merk Riese & Müller.

“Omdat je via het leaseplan ook ineens een fietsverzekering hebt, vond ik het interessanter om een eigen fiets aan te kopen. Bovendien kan mijn mama nu terug zelf met haar eigen fiets rijden”, lacht Elena. Ze heeft nog geen eigen auto dus komt deze snellere variant van een gewone fiets toch goed van pas. Toch is Elena niet van plan om haar stalen ros in te ruilen zodra ze een auto aankoopt.

“Er zijn zoveel voordelen verbonden aan fietsen. De rit werkt heel relaxerend voor mij, maar maakt me tegelijkertijd goed wakker om de werkdag te beginnen. Met een elektrische fiets ben je ook niet uitgeput en bezweet als je aankomt. Bovendien spaar ik op benzine en krijg ik nog een fietsvergoeding bovenop mijn loon. Ik zie mezelf dus niet snel met de auto naar het werk komen!”

Bike testimonial Elena
Fiets faciliteiten

Elena woont in Schilde en doet elke dag zo’n elf kilometer enkele rit naar het werk. Ze kan haar fiets veilig wegzetten en is blij met de verbeteringen aan de faciliteiten die Gosselin doorvoert. “Het zou ideaal zijn als ik mijn fiets aan de stalling zelf kan opladen. Dat is nu nog niet overal zo. Ook is het vaak drukker bij goed weer dus die extra plaatsen mogen er snel aankomen.”

Dat je de fiets ook mag gebruiken voor privé doeleinden is mooi meegenomen. “Ik ben meer beginnen fietsen in mijn vrije tijd. In Schilde hebben we een prachtig natuurgebied en nu kan ik daar samen met mijn mama van genieten. Ik zou het zeker aan mijn collega’s aanraden”, knikt Elena als we de vraag stellen. “Meer bedrijven zouden dit moeten doen want het is nog eens beter voor het milieu ook.”

Voorwaarden

Bij Gosselin moet je minstens zes maanden aan de slag zijn vooraleer je in aanmerking komt voor het leaseplan en moet je 20% van je woon-werkverkeer met de aangekochte fiets afleggen. Het dragen van een helm en fluovestje is verplicht en je krijgt er ook een onderhoudsbudget en verzekering bovenop.

About Gosselin Group 

Gosselin was founded in 1930 and employs 975 co-workers that generate more than 450 million euro in turnover. The headquarters of Gosselin are located at the Albert Canal in Antwerp, Belgium, and its inland terminal connects the port of Antwerp-Bruges with the European hinterland. The company has a strong presence in Europe, Russia, the Caucasus and Central Asia. The Gosselin Group consists of two divisions: Gosselin Moving and Gosselin Logistics.  

Gosselin Moving offers international moves for multinationals, expats, diplomats, military personnel and private persons.  

Gosselin Logistics provides logistics services to businesses: transport solutions, customs formalities, warehousing and terminal operations, and industrial projects for heavy machinery and exceptional transport.

Fiets leaseplan

Met de fiets naar het werk

Op vrijdag 2 juni werd iedereen die met de fiets naar het werk kwam getrakteerd op een gezond ontbijt. Maar ook niet-fietsers die de nieuwste elektrische fietsen eens wilden uittesten op een afgesloten parcours schreven zich in. Samen met B2Bike, partner van het fietsleaseplan, tracht Gosselin de collega’s te overtuigen om af en toe eens naar het werk te trappen.
Joint-venture Transmoove

Gosselin gaat een joint venture aan met het toonaangevende bedrijf voor kantoorverhuizingen, Transmoove, in Vilvoorde, België.

Gosselin verwerft de twee magazijnen in Vilvoorde nabij Brussel, evenals 50% van de aandelen van de exploitatiebedrijven Transmoove en NNOF van de huidige aandeelhouder Vebego. De resterende 50% van de aandelen van de exploitatiebedrijven wordt overgenomen door het huidige managementteam onder leiding van Christophe Pierre.
Joint-venture Transmoove

Gosselin enters into joint-venture with leading office-moving company Transmoove in Vilvoorde, Belgium

Gosselin acquires the two warehouses in Vilvoorde near Brussels as well as 50% of the shares of operating companies Transmoove and NNOF from the current shareholder Vebego. The remaining 50% of the shares of the operating companies are acquired by the current management team under the lead of Christophe Pierre.