Banner image for news section

Welcome to our news section

Gosselin Logistics haalt 700 containers per jaar van de weg

 

Manna Foods kiest voor binnenvaart

Na een bezoek aan de containerterminal van Gosselin Logistics besliste sauzenproducent Manna Foods om het containertransport naar het Deurganckdock via lichterverbinding te laten verlopen. Deze succesvolle samenwerking met Multimodaal.Vlaanderen, Gosselin Logistics en Remant Africa Logistics resulteert voor Manna Foods in een reductie van 70% minder CO2.


Manna Foods, producent van verschillende sauzen, gaat van start met het transport via de binnenvaart. Vroeger werden de lege containers opgepikt in de haven van Antwerpen, geladen in Wijnegem en teruggevoerd naar het Deurganckdok op linkeroever: een wegtraject van 65 km. Gezien de toenemende mobiliteitsproblemen in en rond Antwerpen, wilde het bedrijf zijn vrachtwagens van de weg halen en een nieuwe oplossing uitproberen.

Multimodaal.Vlaanderen besprak met Manna Foods de mogelijkheden via binnenvaart. Een bezoek aan de containerterminal van Gosselin Logistics in Deurne werd georganiseerd om de praktische werking van de terminal te bekijken. Nadien was het aan Manna Foods en Gosselin Logistics om een commerciële overeenkomst uit te werken. Ook Remant Africa Logistics speelt een actieve rol in het opzet van de nieuwe transportketen.

Voor de export van 20’ containers mayonaise naar Afrikaanse bestemmingen doet Manna Foods enkele testvaarten met de lichterverbinding van de containerterminal naar het Deurganckdok. De sauzen worden in allerlei verpakkingen manueel in 20’ containers geladen in Wijnegem. Door deze gunstige laadlocatie is het voortransport via de weg tot de containerterminal beperkt in afstand.

Door gebruik te maken van de lichter, in combinatie met een kort voortransport, zal het bedrijf zo’n 70 % minder CO2 uitstoten. Met een geschat jaarpotentieel van zo’n 700 à 800 containers betekent dit een belangrijke groene bijdrage.

“Wij zijn er 100% klaar voor”, aldus Filip Van Gorp, logistics manager bij Gosselin Logistics. “Graag willen we nog meer bedrijven aanzetten om gebruik te maken van de unieke strategische ligging van onze terminal.”

Gosselin Logistics haalt 700 containers per jaar van de weg
Gosselin wins Aires award again

Gosselin wins Aires moving award for second year in a row

“We initially received this international moving award for exceptional customer service in 2019. Now Aires have confirmed that we did equally well in 2020 - and that we have won the award for the second year in a row! A fantastic achievement, we are absolutely delighted”, says Tim Daniells, client account director at Gosselin.
Gosselin breidt uit: aankoop Milcobel site

Gosselin Logistics’ expansion reinforces ambitions

The acquisition of the former Milcobel site in Schoten will add another 65,500 m² of space to Gosselin’s current location along the Albert Canal. After this expansion, Gosselin will have a total logistics area of 430,500 m2 at its disposal.
Gosselin breidt uit: aankoop Milcobel site

Uitbreiding Gosselin Logistics zet ambities kracht bij

De overname van de voormalige Milcobel site in Schoten betekent een uitbreiding van 65.500m² op de huidige locatie van Gosselin langsheen het Albertkanaal. Gosselin beschikt na deze expansie over een totale logistieke ruimte van 430.500m2.