Banner image for news section

Welcome to our news section

Gosselin Logistics haalt 700 containers per jaar van de weg

 

Manna Foods kiest voor binnenvaart

Na een bezoek aan de containerterminal van Gosselin Logistics besliste sauzenproducent Manna Foods om het containertransport naar het Deurganckdock via lichterverbinding te laten verlopen. Deze succesvolle samenwerking met Multimodaal.Vlaanderen, Gosselin Logistics en Remant Africa Logistics resulteert voor Manna Foods in een reductie van 70% minder CO2.


Manna Foods, producent van verschillende sauzen, gaat van start met het transport via de binnenvaart. Vroeger werden de lege containers opgepikt in de haven van Antwerpen, geladen in Wijnegem en teruggevoerd naar het Deurganckdok op linkeroever: een wegtraject van 65 km. Gezien de toenemende mobiliteitsproblemen in en rond Antwerpen, wilde het bedrijf zijn vrachtwagens van de weg halen en een nieuwe oplossing uitproberen.

Multimodaal.Vlaanderen besprak met Manna Foods de mogelijkheden via binnenvaart. Een bezoek aan de containerterminal van Gosselin Logistics in Deurne werd georganiseerd om de praktische werking van de terminal te bekijken. Nadien was het aan Manna Foods en Gosselin Logistics om een commerciële overeenkomst uit te werken. Ook Remant Africa Logistics speelt een actieve rol in het opzet van de nieuwe transportketen.

Voor de export van 20’ containers mayonaise naar Afrikaanse bestemmingen doet Manna Foods enkele testvaarten met de lichterverbinding van de containerterminal naar het Deurganckdok. De sauzen worden in allerlei verpakkingen manueel in 20’ containers geladen in Wijnegem. Door deze gunstige laadlocatie is het voortransport via de weg tot de containerterminal beperkt in afstand.

Door gebruik te maken van de lichter, in combinatie met een kort voortransport, zal het bedrijf zo’n 70 % minder CO2 uitstoten. Met een geschat jaarpotentieel van zo’n 700 à 800 containers betekent dit een belangrijke groene bijdrage.

“Wij zijn er 100% klaar voor”, aldus Filip Van Gorp, logistics manager bij Gosselin Logistics. “Graag willen we nog meer bedrijven aanzetten om gebruik te maken van de unieke strategische ligging van onze terminal.”

Gosselin Logistics haalt 700 containers per jaar van de weg
Lennert De Jong elected vice-chair IAM Young Professionals

Lennert De Jong vice-chair of IAM Young Professionals

With over 2,000 members and an active presence in over 170 countries, IAM is the largest professional network for the moving and logistics sector. Lennert De Jong was recently elected as vice-chair of IAM’s Young Professionals group. Congratulations!
Gosselin wins Aires award

Gosselin wins Aires award

Gosselin wins award for exceptional customer service from corporate relocation provider Aires. “We are very honored”, says Marcel Jörg, CEO of Gosselin.
Prestigious industry award for MArc Smet

CEO Gosselin receives prestigious industry award

Marc Smet, CEO of the Gosselin Group, has been inducted in the IAM Hall of Honor.
The IAM Hall of Honor was created to give full recognition to and celebrate industry professionals who have made a profound impact on our profession through their leadership and innovation.