Banner image for news section

Welcome to our news section

Gosselin Logistics haalt 700 containers per jaar van de weg

Manna Foods kiest voor binnenvaart

Na een bezoek aan de containerterminal van Gosselin Logistics besliste sauzenproducent Manna Foods om het containertransport naar het Deurganckdock via lichterverbinding te laten verlopen. Deze succesvolle samenwerking met Multimodaal.Vlaanderen, Gosselin Logistics en Remant Africa Logistics resulteert voor Manna Foods in een reductie van 70% minder CO2.


Manna Foods, producent van verschillende sauzen, gaat van start met het transport via de binnenvaart. Vroeger werden de lege containers opgepikt in de haven van Antwerpen, geladen in Wijnegem en teruggevoerd naar het Deurganckdok op linkeroever: een wegtraject van 65 km. Gezien de toenemende mobiliteitsproblemen in en rond Antwerpen, wilde het bedrijf zijn vrachtwagens van de weg halen en een nieuwe oplossing uitproberen.

Multimodaal.Vlaanderen besprak met Manna Foods de mogelijkheden via binnenvaart. Een bezoek aan de containerterminal van Gosselin Logistics in Deurne werd georganiseerd om de praktische werking van de terminal te bekijken. Nadien was het aan Manna Foods en Gosselin Logistics om een commerciële overeenkomst uit te werken. Ook Remant Africa Logistics speelt een actieve rol in het opzet van de nieuwe transportketen.

Voor de export van 20’ containers mayonaise naar Afrikaanse bestemmingen doet Manna Foods enkele testvaarten met de lichterverbinding van de containerterminal naar het Deurganckdok. De sauzen worden in allerlei verpakkingen manueel in 20’ containers geladen in Wijnegem. Door deze gunstige laadlocatie is het voortransport via de weg tot de containerterminal beperkt in afstand.

Door gebruik te maken van de lichter, in combinatie met een kort voortransport, zal het bedrijf zo’n 70 % minder CO2 uitstoten. Met een geschat jaarpotentieel van zo’n 700 à 800 containers betekent dit een belangrijke groene bijdrage.

“Wij zijn er 100% klaar voor”, aldus Filip Van Gorp, logistics manager bij Gosselin Logistics. “Graag willen we nog meer bedrijven aanzetten om gebruik te maken van de unieke strategische ligging van onze terminal.”

Gosselin Logistics haalt 700 containers per jaar van de weg
Lashing and securing of a historic ship by Pasec Port

Pasec Port zekert historisch schip

Zeg niet zomaar boot tegen de Westhinder III. Dit lichtschip fungeerde vanaf 1864 als richtingsaanwijzer voor de schepen zoals de verkeersborden dat voor auto’s doen. Met lichtsignalen en een misthoorn hielp het schippers navigeren langs zandbanken en kliffen. Ondertussen met pensioen en gered van de schroothoop is de Westhinder naar haar laatste kaai gevaren en verankerd met de hulp van Pasec Port, Gosselin.
Exciting news: our new crane is on its way!

New mobile port crane for Gosselin Logistics

Gosselin Logistics highlights its ambitions with the investment in an additional crane for its terminal on the Albert Canal. On Monday, May 3, the crane will be delivered by inland waterway to the terminal as a kit, and the assembly can begin.
Pet moving in the Caucasus

Moving pets in the Caucasus

Gosselin is the first moving company in the Caucasus to have Ipata certification. This means that we move pets in Georgia according to internationally respected quality standards.