Banner image for news section

Welcome to our news section

Gosselin Logistics haalt 700 containers per jaar van de weg

Manna Foods kiest voor binnenvaart

Na een bezoek aan de containerterminal van Gosselin Logistics besliste sauzenproducent Manna Foods om het containertransport naar het Deurganckdock via lichterverbinding te laten verlopen. Deze succesvolle samenwerking met Multimodaal.Vlaanderen, Gosselin Logistics en Remant Africa Logistics resulteert voor Manna Foods in een reductie van 70% minder CO2.


Manna Foods, producent van verschillende sauzen, gaat van start met het transport via de binnenvaart. Vroeger werden de lege containers opgepikt in de haven van Antwerpen, geladen in Wijnegem en teruggevoerd naar het Deurganckdok op linkeroever: een wegtraject van 65 km. Gezien de toenemende mobiliteitsproblemen in en rond Antwerpen, wilde het bedrijf zijn vrachtwagens van de weg halen en een nieuwe oplossing uitproberen.

Multimodaal.Vlaanderen besprak met Manna Foods de mogelijkheden via binnenvaart. Een bezoek aan de containerterminal van Gosselin Logistics in Deurne werd georganiseerd om de praktische werking van de terminal te bekijken. Nadien was het aan Manna Foods en Gosselin Logistics om een commerciële overeenkomst uit te werken. Ook Remant Africa Logistics speelt een actieve rol in het opzet van de nieuwe transportketen.

Voor de export van 20’ containers mayonaise naar Afrikaanse bestemmingen doet Manna Foods enkele testvaarten met de lichterverbinding van de containerterminal naar het Deurganckdok. De sauzen worden in allerlei verpakkingen manueel in 20’ containers geladen in Wijnegem. Door deze gunstige laadlocatie is het voortransport via de weg tot de containerterminal beperkt in afstand.

Door gebruik te maken van de lichter, in combinatie met een kort voortransport, zal het bedrijf zo’n 70 % minder CO2 uitstoten. Met een geschat jaarpotentieel van zo’n 700 à 800 containers betekent dit een belangrijke groene bijdrage.

“Wij zijn er 100% klaar voor”, aldus Filip Van Gorp, logistics manager bij Gosselin Logistics. “Graag willen we nog meer bedrijven aanzetten om gebruik te maken van de unieke strategische ligging van onze terminal.”

Gosselin Logistics haalt 700 containers per jaar van de weg
Gosselin Crown I

Thanks to a solar panel installation of 1.5 MW from ENGIE, Gosselin is becoming a more sustainable logistics player

ENGIE installed a 1.5 MW solar panel installation at the Gosselin site in Antwerp. This installation of more than 3,000 solar panels will allow them to reduce their CO2 emissions by 535 tons per year, equivalent to the annual emissions of 268 diesel cars.Gosselin currently launched a new trial project combining the usual road transport with train groupage in Europe. It is the perfect combination between handling large volumes, less reloads, less damage risks, and focusing on sustainability at the same time.
Hank Guns

Elke middag even naar buiten voor een wandeling

’s Middags even naar buiten om de benen te strekken. Het klinkt haast niet mogelijk in Deurne, maar Hank Guns doet het al meer dan 20 jaar en hij vond al enkele verrassende routes. Hij is fan van het initiatief bij Gosselin om meer in te zetten op beweging en deelt zijn wandelingen maar al te graag met de collega’s.
Hank Guns

A short walk outdoors every afternoon

Stepping outside to stretch your legs in the afternoon. It sounds almost impossible in Deurne, but Hank Guns has been doing it for over 20 years, discovering some surprising routes along the way. He's a fan of the initiative at Gosselin to focus more on movement and gladly shares his walks with colleagues.