Banner image for news section

Welcome to our news section

ICT wordt ITS – een nieuw team wacht op jou

Wil je graag aan de slag op de IT-afdeling van een groot internationaal bedrijf? Waag dan nu je kans, want het IT-departement van Gosselin gooit de boeg om met niet alleen een nieuwe naam, maar ook bijna twintig nieuwe vacatures. Jo Van Tongelen, manager van het toekomstige Innovation & Technology Services leg uit.

Nieuwe naam

“Gosselin kende een sterke groei en ICT maakt nu een inhaalbeweging”, aldus Jo. “De betekenis van informatie, communicatie, en technologie is veranderd en zal nog blijven evolueren. In de moderne wereld is ICT een drijvende kracht achter interne veranderingen.” Daarom koos Jo en zijn team voor een nieuwe naam die de verwachtingen van het bedrijf beter reflecteert en het departement zal verenigen onder een gemoderniseerd label.

Mee met de groei

“Ik kreeg de opdracht om het IT-departement heruit te vinden. We moeten innoverend zijn en nieuwe technologieën inzetten.” IT moet een toegevoegde waarde worden over alle departementen heen en met een sterke langetermijnstrategie. “Er zijn enorm veel projecten die tegelijkertijd lopen waardoor het een uitdaging wordt om het volledig overzicht te behouden. Mijn taak als IT-director is om daar een structuur in aan te brengen.”

Jo gaat medewerkers herplaatsen en nieuwe taken toekennen, om dan te kijken welke profielen er nog ontbreken. “We staan op het kantelpunt in de geschiedenis van een snelgroeiend bedrijf in een uitdagende omgeving waarbij sterk ingezet zal worden op moderne technologie, artificiële intelligentie, proces automatisatie, data mining, en ga zo maar voort.” Daar hebben we dus veel nieuwe mensen voor nodig.

ICT wordt ITS
Een uitdagende job

De meeste mensen kennen IT enkel als support-afdeling, maar ze doen zoveel meer dan dat. “Nieuwe medewerkers komen terecht in een ruimdenkende IT-groep die openstaat voor creatieve initiatieven”, aldus Jo. “Je krijgt enorm veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid om projecten te realiseren.” Jo’s grootste droom? Dat ITS zoveel added value kan creëren voor zowel de internationale verhuisdivisies, militaire verhuizingen, en logistieke diensten dat zelfs de concurrenten er last van ondervinden.

Wie is Jo?

Jo, kort voor Johannes, is al sinds zijn twaalfde met computers bezig en heeft altijd in de IT-sector gewerkt. Hij werkte al voor verschillende industrieën zoals de farmacie, logistiek, media en sociaal secretariaat,. “Ik ben altijd heel breed gegaan in IT en voel me het meest op mijn gemak in mijn helikopter en als people manager, zodat ik een goed overzicht heb van wat er allemaal leeft.” Jo is altijd bezig geweest met het onderzoeken van nieuwe technologieën en de bruikbaarheid hiervan in onze dag dagelijkse business, maar ook hoe toepasbaar deze zijn om nieuwe business aan te trekken.. “Denk maar aan Cd-roms en websites van 26 jaar geleden. Nu klinkt dat oubollig, maar toen was dat state-of-the-art”, lacht Jo. Nu richt hij zijn blik op Gosselin.

Wil je solliciteren voor een job in het ITS-department van Gosselin? Stuur ons je CV via jobs@gosselingroup.eu

ABOUT GOSSELIN: 

Founded in 1930, Gosselin currently employs more than 800 people who generate total sales of over 300 million Euros. Gosselin’s headquarters is located on the Albert Canal in Deurne where the container terminal connects the Port of Antwerp Bruges and the Port of Rotterdam with the European hinterland. With 56 offices in 34 countries, the company has strong representation in Europe, Eastern Europe, Russia, the Caucasus, Central Asia and China. The Gosselin Group consists of two divisions: Gosselin Moving and Gosselin Logistics.  

Gosselin Moving handles international moves for multinationals, expats, diplomats, military personnel and private individuals.  

Gosselin Logistics provides logistics services to businesses, with activities ranging from forwarding, warehouse storage and container processing to industrial logistics projects for heavy machinery and entire factories.  
 

Happiness Team

Het Gosselin Happiness Team doet iedereen glimlachen

Bij Gosselin weten we dat tevreden collega’s bijdragen tot een productieve en positieve werksfeer, waar, naast een marktconform loonpakket, ook de extraatjes aan de basis liggen. Daarom werd in 2019 het Happiness Team opgericht met als doel ervoor te zorgen dat iedereen zich gewaardeerd voelt binnen de Gosselin familie.
Happiness Team

The Gosselin Happiness Team puts a smile on everyone’s face

At Gosselin, we know that happy colleagues contribute to a productive and positive work environment where, in addition to a competitive salary package, extras are part of the basic benefits we offer. This was why the Happiness Team was set up in 2019, and its mission is to ensure that everyone feels valued within the Gosselin family.
Jobdag

Gosselin organiseert jobdag om bedrijfsgroei bij te benen

Met meer dan 900 werknemers verspreid over 34 landen staat Gosselin sterk in haar schoenen. Maar het bedrijf blijft groeien, en biedt jobmogelijkheden in alle afdelingen. Alle vacatures ingevuld krijgen, is de boodschap. Daarom organiseert het HR-team een jobdag om geïnteresseerden een uniek inzicht te geven in het reilen en zeilen van deze internationale speler in de logistiek.