Banner image for news section

Welcome to our news section

Samoco / Sarens Group neemt Heavy Lifting + Handling activiteit van de Gosselin Group over

Gosselin heeft voor zijn Logistics Division de laatste jaren sterk geïnvesteerd en ingezet op de afdeling Industrial Projects door o.a. de verwerving van de Stork site (100.000m²) aan de Oosterweelsesteenweg nr. 58, in de haven van Antwerpen en de integratie van de HEAVY Groep binnen de Gosselin Group.

HEAVY, lid van GOSSELIN GROUP, zal zich blijven focussen op haar kernactiviteiten binnen de groep: uitzonderlijk vervoer & bevrachting , begeleidingen & vergunningen en het aanbieden van total solutions voor heavylifts en exceptionele lading en dit ondersteund vanuit Gosselin Group.

Om de niche activiteit van Lifting & Handling verder te laten groeien hebben we besloten om vanaf 1 juni via een overdracht van deze bedrijfstak de activiteiten onder te brengen bij de firma Samoco, lid van de Sarens Group.   Op deze manier zullen de klanten van Heavy Lifting & Handling vanaf 1 juni verder bediend worden door dezelfde contactpersonen die vanaf deze datum in dienst zullen zijn van Samoco.

Via deze transactie willen Gosselin / Heavy mbt de industriële verhuizingen een sterkere  samenwerking uitbouwen met de Samoco / Sarens Group. Deze overname bevestigt de intenties van Samoco om de referentie te worden in de Belgische industriële montage- en verhuismarkt. Naast een ervaren team wordt er ook een elektrische 60T Ormig kraan overgenomen, wat opnieuw een mooie investering is in 2020 naast de recent aangekochte hydraulische hijs- en jackingsytemen.

De bemiddelaar tussen beide partijen was William De Putter van De Putter & Co, Management Solutions.

Samoco / Sarens Group neemt Heavy Lifting + Handling activiteit van de Gosselin Group over
Over Gosselin

Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 800 werknemers die meer dan 275 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De Gosselin Group bestaat uit twee divisies: Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

Over Samoco

Samoco is als lid van de Sarens Group reeds sinds de jaren ’70 actief in de montage en verhuis van industriële installaties. Momenteel telt het 130 veelzijdige vakmensen die zich elke dag opnieuw op een veilige manier inzetten om klanten te ontzorgen. Naast actief te zijn als onderhoudspartner op diverse petrochemische sites, zet het bedrijf in op de verdere groei van hun gespecialiseerde diensten zoals het onderhoud van havenkranen en rolbruggen, bundeltrekken en machinebehandeling.

Springwalk

Gosselin's 'Lentewandeling' was een succes

Onze eerste Seizoenswandeling was een succes! Bijna 50 mensen gebruikten hun lunchpauze om hun benen te strekken en enkele groene gebieden rond het hoofdkantoor van Gosselin in België te verkennen. Achteraf werden de deelnemers getrakteerd op een gezonde lunch en een heerlijke koffie van Anywhere Coffee. Dit initiatief maakt deel uit van de ambitie van Gosselin om het label "Sportief bedrijf" te verkrijgen. We streven naar meer beweging en willen zoveel mogelijk collega's motiveren om vaker te bewegen!
Springwalk

Gosselin's 'Springwalk' was a success

Our first Seasonal Walk was a success! Almost 50 people used their lunchbreak to stretch their legs and explore some green areas around the Gosselin headquarters in Belgium. Afterwards, the participants were treated to a healthy lunch and a delicious coffee from Anywhere Coffee. This initiative is part of Gosselin's ambition to obtain the label "Sportive company". We aim for more exercise and want to motivate as many colleagues as possible to move more often!
Road VS Rail transport

European Logistics goes Multi-modal!

Gosselin currently launched a new trial project combining the usual road transport with train groupage in Europe. It is the perfect combination between handling large volumes, less reloads, less damage risks, and focusing on sustainability at the same time.