Banner image for news section

Welcome to our news section

Uitbreiding Gosselin Logistics zet ambities kracht bij

De overname van de voormalige Milcobel site in Schoten betekent een uitbreiding van 65.500m² op de huidige locatie van Gosselin langsheen het Albertkanaal. Gosselin beschikt na deze expansie over een totale logistieke ruimte van 430.500m2.
 

Deurne, 16 februari 2021 - Vorige week ondertekenden de aandeelhouders van de Gosselin Group de definitieve overeenkomst voor de overname van de voormalige Milcobel site aan het Albertkanaal in Schoten. Zo zet de Gosselin Group haar ambities voor haar logistieke divisie kracht bij.

“De Milcobel site is een van de weinige grote sites in de nabije omgeving van Antwerpen én gelegen langsheen het Albertkanaal.
Voor Gosselin betekent dit een ideale aanvulling op haar huidige activiteiten in Deurne en in combinatie met de Gosselin Oosterweel site in de Port of Antwerp Bruges waar Gosselin ook aanwezig is op een oppervlakte van ongeveer 110.000 m2,” zegt Marc Smet, CEO van de Gosselin Group.

Dirk Vanhoutteghem, mede-bestuurder van de Gosselin Group vult verder aan, “Dit is een uitstekende opportuniteit om de activiteiten van onze logistieke divisie verder te ontplooien. Meer en meer ondernemingen zoeken naar ruimte zowel binnen als buiten de Port of Antwerp Bruges om hun logistieke keten van daaruit verder op te zetten. Met deze aankoop zijn we hiervoor organisatorisch ideaal gepositioneerd. Dankzij onze uitstekende ligging kunnen we ook helpen om stadslogistiek beter te ontwikkelen.”

Het op een ecologisch verantwoorde manier verder uitbouwen van multimodaal transport én de digitalisering van de logistieke keten samen met de Port of Antwerp Bruges vormen de grote krachtlijnen in de visie van de Gosselin Group. Met deze investering tonen beide aandeelhouders dat ze de toekomst positief tegemoet zien, en ook in tijden van een wereldwijde pandemie blijven uitbreiden.

Gosselin acquires Milcobel site in Schoten
Over Gosselin Logistics

Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 800 werknemers die meer dan 300 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de Port of Antwerp Bruges en de haven van Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De Gosselin Group bestaat uit twee divisies: Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

Gosselin Moving verzorgt  internationale verhuizingen voor multinationals, expats, diplomaten, militairen en privé-personen.

Gosselin Logistics levert logistieke diensten voor bedrijven: met activiteiten gaande van expeditie, magazijnopslag en containerbehandeling tot industriële logistieke projecten voor zware machines en volledige fabrieken.

Ecovadis award

EcoVadis awards Gosselin Group a silver medal for its focus on sustainability

EcoVadis, the world’s largest and most trusted provider of business sustainability ratings, has awarded Gosselin Group a silver medal for our focus on sustainability. They have ranked us in the top 25% of companies worldwide.
Tomas Horvath testimonial

“Mijn droom om vrachtwagenchauffeur te worden waargemaakt”

Tomas ging in 2009 aan de slag als verhuizer. Dertien jaar later heeft hij zijn droom om vrachtwagenchauffeur te worden waargemaakt met de steun van HR en is hij teamleader in de verhuisdivisie.
Tomas Horvath testimonial

“My dream of becoming a truck driver came true”

Tomas started working as a mover in 2009. Thirteen years later, he has made his dream of becoming a truck driver come true, thanks to the support of HR, and he’s now a team leader in the moving division.