Banner image for news section

Welcome to our news section

Uitbreiding Gosselin Logistics zet ambities kracht bij

De overname van de voormalige Milcobel site in Schoten betekent een uitbreiding van 65.500m² op de huidige locatie van Gosselin langsheen het Albertkanaal. Gosselin beschikt na deze expansie over een totale logistieke ruimte van 430.500m2.
 

Deurne, 16 februari 2021 - Vorige week ondertekenden de aandeelhouders van de Gosselin Group de definitieve overeenkomst voor de overname van de voormalige Milcobel site aan het Albertkanaal in Schoten. Zo zet de Gosselin Group haar ambities voor haar logistieke divisie kracht bij.

“De Milcobel site is een van de weinige grote sites in de nabije omgeving van Antwerpen én gelegen langsheen het Albertkanaal.
Voor Gosselin betekent dit een ideale aanvulling op haar huidige activiteiten in Deurne en in combinatie met de Gosselin Oosterweel site in de Port of Antwerp Bruges waar Gosselin ook aanwezig is op een oppervlakte van ongeveer 110.000 m2,” zegt Marc Smet, CEO van de Gosselin Group.

Dirk Vanhoutteghem, mede-bestuurder van de Gosselin Group vult verder aan, “Dit is een uitstekende opportuniteit om de activiteiten van onze logistieke divisie verder te ontplooien. Meer en meer ondernemingen zoeken naar ruimte zowel binnen als buiten de Port of Antwerp Bruges om hun logistieke keten van daaruit verder op te zetten. Met deze aankoop zijn we hiervoor organisatorisch ideaal gepositioneerd. Dankzij onze uitstekende ligging kunnen we ook helpen om stadslogistiek beter te ontwikkelen.”

Het op een ecologisch verantwoorde manier verder uitbouwen van multimodaal transport én de digitalisering van de logistieke keten samen met de Port of Antwerp Bruges vormen de grote krachtlijnen in de visie van de Gosselin Group. Met deze investering tonen beide aandeelhouders dat ze de toekomst positief tegemoet zien, en ook in tijden van een wereldwijde pandemie blijven uitbreiden.

Gosselin acquires Milcobel site in Schoten
Over Gosselin Logistics

Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 800 werknemers die meer dan 300 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de Port of Antwerp Bruges en de haven van Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De Gosselin Group bestaat uit twee divisies: Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

Gosselin Moving verzorgt  internationale verhuizingen voor multinationals, expats, diplomaten, militairen en privé-personen.

Gosselin Logistics levert logistieke diensten voor bedrijven: met activiteiten gaande van expeditie, magazijnopslag en containerbehandeling tot industriële logistieke projecten voor zware machines en volledige fabrieken.

Marathon for charity

Gosselin Move-coördinator finisht halve marathon voor liefdadigheid

Claudia Trunkfield is geen gewone Move Coordinator. Ze rende maar liefst 13,1 mijl voor de London Landmarks Half Marathon om Tommy's goede doel te steunen. Haar collega's steunden haar inzamelingsactie met veel plezier!
Marathon for charity

Gosselin Move Coordinator finishes half marathon for charity

Claudia Trunkfield isn’t your ordinary Move Coordinator. She ran a whopping 13,1 miles for the London Landmarks Half Marathon in support of Tommy’s charity. Her colleagues gladly supported her fundraiser.
Earth Day

Gosselin celebrates Earth Day

Gosselin celebrated Earth Day on April 22nd. Colleagues from all across the globe participated in an initiative to contribute to the environment.