Banner image for news section

Welcome to our news section

Uitbreiding Gosselin Logistics zet ambities kracht bij

De overname van de voormalige Milcobel site in Schoten betekent een uitbreiding van 65.500m² op de huidige locatie van Gosselin langsheen het Albertkanaal. Gosselin beschikt na deze expansie over een totale logistieke ruimte van 430.500m2.
 

Deurne, 16 februari 2021 - Vorige week ondertekenden de aandeelhouders van de Gosselin Group de definitieve overeenkomst voor de overname van de voormalige Milcobel site aan het Albertkanaal in Schoten. Zo zet de Gosselin Group haar ambities voor haar logistieke divisie kracht bij.

“De Milcobel site is een van de weinige grote sites in de nabije omgeving van Antwerpen én gelegen langsheen het Albertkanaal.
Voor Gosselin betekent dit een ideale aanvulling op haar huidige activiteiten in Deurne en in combinatie met de Gosselin Oosterweel site in de Port of Antwerp Bruges waar Gosselin ook aanwezig is op een oppervlakte van ongeveer 110.000 m2,” zegt Marc Smet, CEO van de Gosselin Group.

Dirk Vanhoutteghem, mede-bestuurder van de Gosselin Group vult verder aan, “Dit is een uitstekende opportuniteit om de activiteiten van onze logistieke divisie verder te ontplooien. Meer en meer ondernemingen zoeken naar ruimte zowel binnen als buiten de Port of Antwerp Bruges om hun logistieke keten van daaruit verder op te zetten. Met deze aankoop zijn we hiervoor organisatorisch ideaal gepositioneerd. Dankzij onze uitstekende ligging kunnen we ook helpen om stadslogistiek beter te ontwikkelen.”

Het op een ecologisch verantwoorde manier verder uitbouwen van multimodaal transport én de digitalisering van de logistieke keten samen met de Port of Antwerp Bruges vormen de grote krachtlijnen in de visie van de Gosselin Group. Met deze investering tonen beide aandeelhouders dat ze de toekomst positief tegemoet zien, en ook in tijden van een wereldwijde pandemie blijven uitbreiden.

Gosselin acquires Milcobel site in Schoten
Over Gosselin Logistics

Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 800 werknemers die meer dan 300 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de Port of Antwerp Bruges en de haven van Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De Gosselin Group bestaat uit twee divisies: Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

Gosselin Moving verzorgt  internationale verhuizingen voor multinationals, expats, diplomaten, militairen en privé-personen.

Gosselin Logistics levert logistieke diensten voor bedrijven: met activiteiten gaande van expeditie, magazijnopslag en containerbehandeling tot industriële logistieke projecten voor zware machines en volledige fabrieken.

Lashing and securing of a historic ship by Pasec Port

Pasec Port zekert historisch schip

Zeg niet zomaar boot tegen de Westhinder III. Dit lichtschip fungeerde vanaf 1864 als richtingsaanwijzer voor de schepen zoals de verkeersborden dat voor auto’s doen. Met lichtsignalen en een misthoorn hielp het schippers navigeren langs zandbanken en kliffen. Ondertussen met pensioen en gered van de schroothoop is de Westhinder naar haar laatste kaai gevaren en verankerd met de hulp van Pasec Port, Gosselin.
Exciting news: our new crane is on its way!

New mobile port crane for Gosselin Logistics

Gosselin Logistics highlights its ambitions with the investment in an additional crane for its terminal on the Albert Canal. On Monday, May 3, the crane will be delivered by inland waterway to the terminal as a kit, and the assembly can begin.
Pet moving in the Caucasus

Moving pets in the Caucasus

Gosselin is the first moving company in the Caucasus to have Ipata certification. This means that we move pets in Georgia according to internationally respected quality standards.