Banner image for news section

Welcome to our news section

Uitbreiding Gosselin Logistics zet ambities kracht bij.

De overname van de voormalige Milcobel site in Schoten betekent een uitbreiding van 65.500m² op de huidige locatie van Gosselin langsheen het Albertkanaal. Gosselin beschikt na deze expansie over een totale logistieke ruimte van 430.500m2.
 

Deurne, 16 februari 2021 - Vorige week ondertekenden de aandeelhouders van de Gosselin Group de definitieve overeenkomst voor de overname van de voormalige Milcobel site aan het Albertkanaal in Schoten. Zo zet de Gosselin Group haar ambities voor haar logistieke divisie kracht bij.

“De Milcobel site is een van de weinige grote sites in de nabije omgeving van Antwerpen én gelegen langsheen het Albertkanaal.
Voor Gosselin betekent dit een ideale aanvulling op haar huidige activiteiten in Deurne en in combinatie met de Gosselin Oosterweel site in de Port of Antwerp Bruges waar Gosselin ook aanwezig is op een oppervlakte van ongeveer 110.000 m2,” zegt Marc Smet, CEO van de Gosselin Group.

Dirk Vanhoutteghem, mede-bestuurder van de Gosselin Group vult verder aan, “Dit is een uitstekende opportuniteit om de activiteiten van onze logistieke divisie verder te ontplooien. Meer en meer ondernemingen zoeken naar ruimte zowel binnen als buiten de Port of Antwerp Bruges om hun logistieke keten van daaruit verder op te zetten. Met deze aankoop zijn we hiervoor organisatorisch ideaal gepositioneerd. Dankzij onze uitstekende ligging kunnen we ook helpen om stadslogistiek beter te ontwikkelen.”

Het op een ecologisch verantwoorde manier verder uitbouwen van multimodaal transport én de digitalisering van de logistieke keten samen met de Port of Antwerp Bruges vormen de grote krachtlijnen in de visie van de Gosselin Group. Met deze investering tonen beide aandeelhouders dat ze de toekomst positief tegemoet zien, en ook in tijden van een wereldwijde pandemie blijven uitbreiden.

Gosselin acquires Milcobel site in Schoten
Over Gosselin Logistics

Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 800 werknemers die meer dan 300 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de Port of Antwerp Bruges en de haven van Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De Gosselin Group bestaat uit twee divisies: Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

Gosselin Moving verzorgt  internationale verhuizingen voor multinationals, expats, diplomaten, militairen en privé-personen.

Gosselin Logistics levert logistieke diensten voor bedrijven: met activiteiten gaande van expeditie, magazijnopslag en containerbehandeling tot industriële logistieke projecten voor zware machines en volledige fabrieken.

Gosselin wins Aires award again

Gosselin wins Aires moving award for second year in a row

“We initially received this international moving award for exceptional customer service in 2019. Now Aires have confirmed that we did equally well in 2020 - and that we have won the award for the second year in a row! A fantastic achievement, we are absolutely delighted”, says Tim Daniells, client account director at Gosselin.
Gosselin breidt uit: aankoop Milcobel site

Gosselin Logistics’ expansion reinforces ambitions

The acquisition of the former Milcobel site in Schoten will add another 65,500 m² of space to Gosselin’s current location along the Albert Canal. After this expansion, Gosselin will have a total logistics area of 430,500 m2 at its disposal.
Fumigation proof warehouse

Gosselin Logistics’ warehouse in Deurne now fumigation-proof

Antwerp fumigation company Descroes worked with Gosselin Logistics to complete a new set-up in Deurne. This new set-up allows a 2,200 m2 warehouse to be fully heated, and fumigation services for both soft commodities and project-based cargo to be applied.