Banner image for news section

Welcome to our news section

WDP en Gosselin smeden een duurzame samenwerking in de logistiek

WDP, gerenommeerde expert in het bouwen van logistieke magazijnen, en Gosselin, een gespecialiseerde aanbieder van internationale verhuis- en logistieke diensten, hebben zich verenigd in een baanbrekende joint venture. De start van deze samenwerking markeert de oprichting van een nieuw ultramodern logistiek magazijn op de voormalige Milcobel-locatie in Deurne.

Marc Smet, CEO van de Gosselin Groep, onthult openhartig: "Na de verwerving van de Milcobel-locatie, strategisch gelegen nabij onze bestaande containerterminal, hebben we besloten om deze onderneming gezamenlijk met WDP aan te gaan, waarbij we de complementaire aard van onze activiteiten en onze gedeelde visie erkennen."

Deze samenwerking vertegenwoordigt een samensmelting van krachten. De expertise van WDP in de bouw van magazijnen harmonieert naadloos met de bekwaamheid van Gosselin in verhuis- en logistieke diensten. "Met onze gedeelde waarden van wendbaarheid, flexibiliteit en vooruitstrevendheid staan we perfect gepositioneerd voor wederzijdse groei in de toekomst," bevestigt Andreas Vermost, Development Manager bij WDP.

De vruchten van deze samenwerking zijn reeds zichtbaar. In Deurne ondergaat de voormalige Milcobel-fabriek een transformatie om plaats te maken voor twee gloednieuwe, ultramoderne duurzame magazijnen, elk met een indrukwekkende oppervlakte van 18.000 vierkante meter. Bovendien hebben WDP en Gosselin met succes een gerespecteerd project van de Vlaamse Waterweg in Genk weten te bemachtigen dankzij hun gezamenlijke inspanningen. "Deze prestatie zou niet mogelijk zijn geweest zonder onze samenwerking," verklaren ze.

De alliantie tussen WDP en Gosselin illustreert de kracht van synergie in de logistieke sector. Door hun respectievelijke sterke punten te bundelen, zijn ze in staat om innovatieve oplossingen te creëren, operationele uitmuntendheid te bevorderen en meerwaarde te bieden aan hun klanten.

Terwijl deze samenwerking momentum krijgt, wordt er uitgekeken naar de opmerkelijke vooruitgang die het met zich mee zal brengen.

ABOUT GOSSELIN: 

Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 975 werknemers die meer dan 450 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de Port of Antwerp Bruges en de haven van Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De Gosselin Group bestaat uit twee divisies: Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

Gosselin Moving verzorgt internationale verhuizingen voor multinationals, expats, diplomaten, militairen en privé-personen.

Gosselin Logistics levert logistieke diensten voor bedrijven: met activiteiten gaande van expeditie, magazijnopslag en containerbehandeling tot industriële logistieke projecten voor zware machines en volledige fabrieken.

ABOUT WDP:

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft circa 7 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over circa 300 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Roemenië.

 

Marathon for charity

Gosselin Move-coördinator finisht halve marathon voor liefdadigheid

Claudia Trunkfield is geen gewone Move Coordinator. Ze rende maar liefst 13,1 mijl voor de London Landmarks Half Marathon om Tommy's goede doel te steunen. Haar collega's steunden haar inzamelingsactie met veel plezier!
Marathon for charity

Gosselin Move Coordinator finishes half marathon for charity

Claudia Trunkfield isn’t your ordinary Move Coordinator. She ran a whopping 13,1 miles for the London Landmarks Half Marathon in support of Tommy’s charity. Her colleagues gladly supported her fundraiser.
Earth Day

Gosselin celebrates Earth Day

Gosselin celebrated Earth Day on April 22nd. Colleagues from all across the globe participated in an initiative to contribute to the environment.