Banner image for news section

Welcome to our news section

“Mijn droom om vrachtwagenchauffeur te worden waargemaakt”

Tomas ging in 2009 aan de slag als verhuizer nadat hij via de opleiding Magazijn van VDAB Gosselin had leren kennen. Na een jaar kreeg hij zijn vast contract. Dertien jaar later heeft hij zijn droom om vrachtwagenchauffeur te worden waargemaakt met de steun van HR en is hij teamleader in de verhuisdivisie.

Tomas zijn carrière bij Gosselin begon als drager en inpakker tot zijn ploeg wordt opgesplitst en hij als interim teamleider werd aangewezen. “Om echt teamleider te worden, moest ik mijn rijbewijs B eerst halen”, legt Tomas uit. “Toen ik HR daarna vertelde dat ik ook graag mijn rijbewijs C wilde behalen, vroegen ze mij om een jaartje ervaring op te doen met camionettes. Ze hebben mij daarna terug gecontacteerd om te vragen of ik nog steeds interesse had om vrachtwagenchauffeur te worden.”

Droom waargemaakt

Via de Merksemse rijschool behaald Tomas zijn C-rijbewijs op kosten van Gosselin en daarmee komt een kinderdroom voor hem uit. “Mijn vader is altijd vrachtwagenchauffeur geweest en hij is mijn groot voorbeeld.” Nu in december gaat Tomas nog een stapje verder en zal hij proberen zijn E-rijbewijs te bemachtigen zodat hij nog een aanhangwagen achter de vrachtwagen kan hangen. “Ik ben zelf maar een klein ventje, dus dat compenseer ik door met grote trucks te rijden”, lacht Tomas.

Tomas Horvath testimonial
Passion voor de job

Tomas is enorm dankbaar dat hij van Gosselin de kans heeft gekregen om al deze opleidingen te volgen. “Mijn vrouw en drie kinderen komen op de eerste plaats, maar Gosselin is mijn tweede leven en ik ben enorm tevreden met mijn job als teamleider in de verhuisdivisie. We vertrekken ’s morgens vroeg al om kwart na zes en komen ’s avonds rond vijf uur weer aan. Dat zijn lange dagen, maar er is een fantastische sfeer onder de collega’s.”

Jammer genoeg ziet Tomas dat er weinig interesse is bij de nieuwe generatie om aan de slag te gaan als verhuizer. “Wij verhuizers zijn een uitstervend ras, en dat is spijtig want het is zo’n leuke en uitdagende job. Ik hoop alvast tot aan mijn pensioen te kunnen blijven werken bij Gosselin en nog veel mensen te mogen helpen bij de start van een nieuw avontuur door hun inboedel veilig te van A naar B te vervoeren.”

Wij werven aan

Ben je geïnteresseerd in een job bij Gosselin Group? Neem zeker een kijkje naar onze vacatures!
Onze vacatures
ABOUT GOSSELIN: 

Founded in 1930, Gosselin currently employs more than 800 people who generate total sales of over 300 million Euros. Gosselin’s headquarters is located on the Albert Canal in Deurne where the container terminal connects the Port of Antwerp Bruges and the Port of Rotterdam with the European hinterland. With 56 offices in 34 countries, the company has strong representation in Europe, Eastern Europe, Russia, the Caucasus, Central Asia and China. The Gosselin Group consists of two divisions: Gosselin Moving and Gosselin Logistics.  

Gosselin Moving handles international moves for multinationals, expats, diplomats, military personnel and private individuals.  

Gosselin Logistics provides logistics services to businesses, with activities ranging from forwarding, warehouse storage and container processing to industrial logistics projects for heavy machinery and entire factories.  
 

HSE policy

Veiligheid, gezondheid en milieu: drie speerpunten van het Gosselin-beleid

Voor een belangrijke speler en logistieke dienstverlener als Gosselin, vormen veiligheid, gezondheid en milieu hoe dan ook belangrijke thema’s. Naast de evidente preventieve basisbehoeften (ongevallen, kwetsuren en milieuschade voorkomen), staat het welbevinden van de medewerkers helemaal bovenaan het lijstje met prioritaire doelstellingen.
Customer service

De Gosselin Customer Service: een klankbord voor de klant

Een grootschalige structuur als Gosselin telt verschillende businessunits, elk met een eigen Customer Service-afdeling. Een logische keuze volgens Customer Service Manager Heidi Lenaerts. “Elke afdeling heeft zijn eigen activiteiten en klantensegmenten met specifieke behoeften, die een aanpak op maat vragen. Tegelijk zijn alle interne diensten voor een stuk met elkaar verweven, en vormen wij een soort centrale hub.”
Logistieke job

Bij Gosselin zit je altijd goed voor een logistieke job

Ben je gepassioneerd door de wereld van internationale verhuis en logistiek? Wil je jouw loopbaan starten/verder zetten bij een van de sterkst groeiende spelers in België? Welke logistieke job je ook voor ogen hebt, bij Gosselin krijg je kansen om jouw talenten te ontplooien.