Banner image for news section

Welcome to our news section

“Mijn droom om vrachtwagenchauffeur te worden waargemaakt”

Tomas ging in 2009 aan de slag als verhuizer nadat hij via de opleiding Magazijn van VDAB Gosselin had leren kennen. Na een jaar kreeg hij zijn vast contract. Dertien jaar later heeft hij zijn droom om vrachtwagenchauffeur te worden waargemaakt met de steun van HR en is hij teamleader in de verhuisdivisie.

Tomas zijn carrière bij Gosselin begon als drager en inpakker tot zijn ploeg wordt opgesplitst en hij als interim teamleider werd aangewezen. “Om echt teamleider te worden, moest ik mijn rijbewijs B eerst halen”, legt Tomas uit. “Toen ik HR daarna vertelde dat ik ook graag mijn rijbewijs C wilde behalen, vroegen ze mij om een jaartje ervaring op te doen met camionettes. Ze hebben mij daarna terug gecontacteerd om te vragen of ik nog steeds interesse had om vrachtwagenchauffeur te worden.”

Droom waargemaakt

Via de Merksemse rijschool behaald Tomas zijn C-rijbewijs op kosten van Gosselin en daarmee komt een kinderdroom voor hem uit. “Mijn vader is altijd vrachtwagenchauffeur geweest en hij is mijn groot voorbeeld.” Nu in december gaat Tomas nog een stapje verder en zal hij proberen zijn E-rijbewijs te bemachtigen zodat hij nog een aanhangwagen achter de vrachtwagen kan hangen. “Ik ben zelf maar een klein ventje, dus dat compenseer ik door met grote trucks te rijden”, lacht Tomas.

Tomas Horvath testimonial
Passion voor de job

Tomas is enorm dankbaar dat hij van Gosselin de kans heeft gekregen om al deze opleidingen te volgen. “Mijn vrouw en drie kinderen komen op de eerste plaats, maar Gosselin is mijn tweede leven en ik ben enorm tevreden met mijn job als teamleider in de verhuisdivisie. We vertrekken ’s morgens vroeg al om kwart na zes en komen ’s avonds rond vijf uur weer aan. Dat zijn lange dagen, maar er is een fantastische sfeer onder de collega’s.”

Jammer genoeg ziet Tomas dat er weinig interesse is bij de nieuwe generatie om aan de slag te gaan als verhuizer. “Wij verhuizers zijn een uitstervend ras, en dat is spijtig want het is zo’n leuke en uitdagende job. Ik hoop alvast tot aan mijn pensioen te kunnen blijven werken bij Gosselin en nog veel mensen te mogen helpen bij de start van een nieuw avontuur door hun inboedel veilig te van A naar B te vervoeren.”

Wij werven aan

Ben je geïnteresseerd in een job bij Gosselin Group? Neem zeker een kijkje naar onze vacatures!
Onze vacatures
ABOUT GOSSELIN: 

Founded in 1930, Gosselin currently employs more than 800 people who generate total sales of over 300 million Euros. Gosselin’s headquarters is located on the Albert Canal in Deurne where the container terminal connects the Port of Antwerp Bruges and the Port of Rotterdam with the European hinterland. With 56 offices in 34 countries, the company has strong representation in Europe, Eastern Europe, Russia, the Caucasus, Central Asia and China. The Gosselin Group consists of two divisions: Gosselin Moving and Gosselin Logistics.  

Gosselin Moving handles international moves for multinationals, expats, diplomats, military personnel and private individuals.  

Gosselin Logistics provides logistics services to businesses, with activities ranging from forwarding, warehouse storage and container processing to industrial logistics projects for heavy machinery and entire factories.  
 

Frey & Klein

Gosselin acquires long-term partner Frey & Klein Internationale Spedition GmbH

Gosselin, a leading global moving company, is proud to announce its acquisition of Frey & Klein Internationale Spedition GmbH, including its newly built warehouse in Simmern, Hunsrück, Germany. Stefan Klein will continue in his role as Managing Director of the company.
Steps towards sustainability

Making sustainability personal

CSR programs are not led but merely guided by achieving your EcoVadis label or ISO14001 audit. It is not something that can live within your organization by sending over an SLA or asking your clients to offset your emissions.
WDP partnership

WDP en Gosselin smeden een duurzame samenwerking in de logistiek

WDP, gerenommeerde expert in het bouwen van logistieke magazijnen, en Gosselin, een gespecialiseerde aanbieder van internationale verhuis- en logistieke diensten, hebben zich verenigd in een baanbrekende joint venture. De start van deze samenwerking markeert de oprichting van een nieuw ultramodern logistiek magazijn op de voormalige Milcobel-locatie in Deurne.